Обслужване

"БЕЛИССИМА ВИП" предлага на всички свои клиенти услуги като:

 - корекция на размер

- родиране

- гравиране

- изработване на бижу по модел на клиента

- поставяне на камъни

- почистване

- полиране

- и други ремонти

 

Специални съвети и грижи за вашите бижута

За да запазят бижутата естествената си красота и  невероятния си блясък, е необходимо да се полагат грижи за тях. Ето няколко съвета, които ще осигурят по-доброто им поддържане.   

Винаги отстранявайте бижута, когато извършвате дейности, които ги излагат на риск – контакт с  химикали или топлинна енергия като спорт или домакинска работа.

Винаги поставяйте бижутата си последни - след облеклото и козметиката.

Бъдете внимателни, когато сваляте бижута - никога не дърпайте скъпоценните камъни.

Съхранявайте бижутата си отделно в подходящ кутия за бижута с отделения или отделни торбички.

Диамантът може да се надраска от друг диамант.

Не носете диамантени бижута, ако ще извършвате тежка физическа работа – възможно е коронката, придържаща камъка,  да се разхлаби и да загубите диаманта си.

Внимателно забърсвайте бижута с мека кърпа без влакна, за да може след ползването им да се отстранят всички масла и соли.

Непрозрачни камъни  могат да бъдат порести и могат да абсорбират химикали и сапун, да ги обезцветяване. Тези скъпоценни материали трябва просто да се избърсват, внимателно с влажна кърпа.

Органични камъни като перли, корали трябва да се избърсват само с влажна кърпа. Благодарение на тяхната органична природа, тези камъни са меки и порести. Бъдете внимателни за химикали в лака за коса, козметика или парфюма ви. С течение на времето те могат да органичните камъни.

Имайте предвид това, че камъни, които са с твърдост 7 или по-малко са обект на надраскване.

При интензивно носене, на всеки 6 месеца превантивно посещавайте бижутерското ателие, от което сте закупили бижута, за да бъде професионално почистено и огледано за евентуални повреди.