Вашият камък ...

Рубинът – камъкът на лидерите и творческите личности. Това е и камъкът на вечната любов. Подарява се като израз на силата на чувствата и дълбочината на взаимоотношенията. Рубинът се свързва с енергията на Венера, Марс и Слънцето.

Гранатът – червеният камък на страстната любов. Този камък също така е символ на семейната топлина и непреходността. Гранатът се среща в широка гама от естествени цветове: червен, оранжев, жълт, зелен, лилав, кафяв, черен, розов и безцветен.

Сапфирът - камъкът на щастието и спокойствието. Камъкът влияе върху ползотворното общуване и стимулира интуицията. В древността сапфирът е използван за предсказване на бъдещето.

 

Аквамарин – "живият" камък. На светлината на свещта нюансите на синьото и зеленото заискряват по-силно и сякаш започват да танцуват. Аквамаринът е камъкът на истинското приятелство и смелостта.

 

Лабрадорит - камъкът на силната индивидуалност. Срещат се цветове от прекрасни синьо до горско зелено, жълто и златен залез.

 

lazuritЛазуритът - камъкът на позитивното мислене. Носи неочаквани изненади, радост и късмет. Стойността на камъка зависи от дълбочината и интензивността на цвета, които могат да варират от тъмносиньо до леки сини нюанси.

 

ХАЛЦЕДОНХалцедон - Разнообразието от сини цветове варират от син до синьо с розови и сиви багри. Някои проявяват двуфлорисцентност, която повишава стойността им. Наричат го още "свято синьо".

 

АmazoniteАмазонит - камъкът на женската индивидуалност. Той е израз на природата, красотата и силата на жената. Със своя синкаво зелен цвят и структура прилича на произведение на непреходното изкуство. Амозонитът "оживява", когато през него се гледат лъчите на изгряващото или залязващото слънце.

 

turquoiseТюркоаз – камъкът на щастието. Носи просперитет във всички аспекти на живота. Тюркоазът със светло син оттенък се свързва с власт, авторитет и справедливост. Зеленият нюанс изразява постигнатите цели на амбициозните хора.

 

Жадеит - използва се като амулет стабилизиращ психиката, прави човек по-балансиран и разумен.

 

Хризолит – скъпоценен камък, с изключителна твърдост и невероятен блясък, дава познания за висшите закони, свързва се с триумфа на мира и любовта.

 

emeraldСмарагд – царят на зелени камъни. Притежавате ли го, притежавате част от историята и част от природата.

 

peridot

Перидот - минерал от семейството на гранатите в жълто-зелен или златист цвят. Уравновесява и лекува физически и емоционално тялото.

 

adventurerАвантюрин - зеленото е преобладаващият цвят за този скъпоценен камък, но може да бъде намерен в синьо, жълто, червено-кафяв, зеленикаво-кафяв, оранжево и най-поразителното бледо сребрист цвят. Авантюринът увеличава позитивността и изгражда вътрешна сила и самодисциплина у човек.

malachite

Малахит –разкошен зелен скъпоценен камък. Неговата светлина и тъмно зелени ленти са много характерни, а това го прави една от най-лесно разпознаваемите от всички скъпоценни камъни.

 

tourmalineТурмалин – очарователен скъпоценен камък. Среща в безброй зашеметяващи цветове и кристалната му структура го прави да изглежда като е почти предварително фасетиран от Майката Природа. При наличието на повече хром, цветът е  дълбок или ярко зелен. Когато желязото е повече, цветът е от черен до тъмно кафяв, а при магнезий – камъкът е с жълтеникаво кафяв цвят.

CORALКорал – скъпоценен камък от дъното на океана, който е бил в разгара на модата в продължение на хиляди години. Намерени в много различни цветове. За черния Корал се казва, че пази от нещастие, а розовият - носи добро здраве, червеният е предназначен за мъже, белият за жени. Най-рядко срещаният цвят е  черният, когато камъкът е добре полиран, той заблестява с така, че почти можете да видите отражението си. 

topazТопаз - красив блясък и кристално яснота, прекрасен подарък за всички поводи. Известен е още като мощен магнитен камък, привличащ любовта и щастието. Топазът е и камък с широк спектър на лечебни свойства.

 

citrineЦитрин - зашеметяващ, жизнен и блестящо жълто, сякаш е уловил последния блясък на залеза. Цитринът привлича изобилие, символ е на светлина, радост и добро настроение.

 

AMBERКехлибар – (не е минерал). Един от няколко скъпоценни камъни, които е биологично създаден от вкаменена смола на вековни дървета. Цената на кехлибара много нараства, ако в него има затворено насекомо, останало от праисторическите епохи. Посветен е на Електра, Аполон и Ошун. Помага за прикачване към енергиите на природата.

smoked-quartzОпушен кварц – медиативен, лечебен, изчиства застоялата и патологична енергия от организма. Не се носи постоянно, а само при нужда с лечебна цел.

 

OBSIDIANОбсидиан – (вулканично стъкло), създадена от лава, която се охлажда прекалено бързо, за да изкристализира. Обсидианът обикновено е черен, тъмно зелено или кафяво, но може да бъде намерен и прозрачен. Обикновено се добива в САЩ, Япония, Мексико, Нова Зеландия и Русия.

hematiteХематит - скъпоценен камък, с цвят от лъскаво черна до сребристо сиво; от тъмно кафяво до червеникаво-кафяв. Сравнително тежък камък, с висока твърдост. Има успокояващо и балансиращо емоциите действие.

 

ONYXОникс - камъкът на целеустремените и упорити хора.

 

carnelianСердолик/ Карнеол/ - Много силни лечебни свойства. Укрепва здравословното състояние. Изцяло универсален, може да се носи от всички.

 

ametistАметист - камъкът на мира и равновесието.  Носи се в сребърен обков на безименния пръст и спомага за блаженство и покои в семейството. Изключително духовен камък, който носи и любов, но разумна.

 

diamondДиамант - "царски" камък. Белите диаманти могат да се носят от всички. Погрешно се смята, че той е прозрачен камък. Среща се в много цветове, дори и в черно. Диамантът е съвършеният камък.

 

ZIRCONЦиркон – камък с широк спектър от цветове, включително жълто-златист, червено, кафяво, синьо и зелено. В продължение на много години, най-популярен е безцветният вид, който прилича повече на диамант, отколкото всеки друг естествен камък.

pearlБисер /Перла/ - Перлите са един от най-старите и най-ценните скъпоценни камъни, открити в света.  Удивително е как природата може да се превърне песъчинка в един от най-красивите скъпоценни камъни в света. Има жена която да не ги обожава? Посветени на Морските Кралици и Богини, носят здраве, късмет, доброта и светлина.

opalОпал – камъкът на мечтателите. Опалите са красиви скъпоценни камъни, а с най-добрите проби, са тези съдържащи всички цветове на дъгата.

 

jasperЯспис - носен от библейските времена, среща се в много цветове, форми и размери.  Пъстроцветният яспис е свързан с копнежи и вдъхновения.

 

alexandriteАлександрит - много ценен и рядък скъпоценен камък с променяш се цвят и ранг сред най-скъпите скъпоценни камъни в света.

 

agateАхат - камъкът на Меркурий. Вариантите му са безбройно много и едва ли би могла да се даде единна характеристика.